Facebook Toestaan Niet toestaan

Ibrahimovic loodst WNC naar ruime zege

4 februari 2024 12:45

Vandaag neemt Erp 1 het op tegen WNC uit Waardenburg. De degradant uit de 4e divisie staat er stukken beter voor in de competitie dan Erp, dus Erp kon een zware middag verwachten, maar trainer Theo was opportunistisch hij rook het Waardenburgse bloed al, de ploeg uit Gelderland komt in uitwedstrijden namelijk nooit goed voor de dag.

Om 16:00 klinkt het eerste fluitsignaal van vrouwelijke scheidsrechter Sterre Bijlsma. Erp komt redelijk uit de cabine en speelt prima. Echte kansen creeëren we in de eerste fase van de eerste helft niet. Job Beekmans maakte meerdere malen een mooie passeerbeweging/actie maar voorin werd hier te weinig mee gedaan. WNC speelde slecht aan het begin van de wedstrijd Erp dreef de ploeg terug tot de eigen helft. Maar na een minuut of 25 begint WNC beter te spelen, maar ook tot echt grote kansen komen ze niet. In de ´35 minuut kunnen we het eerste wapenfeit waarnemen: een corner van WNC moet door Gijs van de doellijn worden gehaald. zo´n vijf minuten later het volgende wapenfeit, een schot van WNC dwarrelt naast Dennis 0-1. Een domper zo vlak voor de rust. Maar terwijl WNC nog in feestvreugde is en Joost van Mourik de fotograaf van WNC de score nog aan het invullen is, staat het alweer 1-1. Een scherpe bal wordt koeltjes door Job Beekmans voorbij de WNC-goalie gespeeld. 1-1 met rust, biedt perspectief voor de tweede helft. Maar nee, het werd geen 1-1 ruststand, want WNC neemt net voor de rust wederom de voorsprong in handen, een voorzet wordt binnen gewerkt.

Als we in de tweede helft speelden zoals in de eerste helft kon het nog alle kanten op met de stand. Maar we kwamen veel minder uit de kleedkamer dan in de eerste helft, en WNC kwam net iets scherper uit de rust. Wat na een minuut of 20 spelen resulteerde in de 1-3 voorsprong. Erp geloofde nog in een kleine stunt, maar het zat er vandaag niet in. Tot overmaat van ramp viel vlak voor het einde van de wedstrijd ook nog de 1-4 in het kooitje van Dennis. Het had in de slotfase zelfs nog 1-5 kunnen worden, gelukkig is dit niet gebeurd. Na 90 minuten verliest Erp van een ´slimmer´ WNC.