Facebook Toestaan Niet toestaan

WNC Nieuws

WNC Nieuws

WNC stuurt Almkerk zonder punten naar huis

4 mei 20:45  Doeltreffend WNC stuurt Almkerk zonder punten naar huis en is zeker van nacompetitie om promotie naar vierde divisie Op een zonnige zaterdagmiddag was WNC in een aantrekkelijke wedstrijd Almkerk de baas en won met 3-1. Almkerk had meer de bal, maar WNC was doeltreffend en ging beter met de kansen om. Het is zeker dat WNC de nacompetitie speelt en door deze overwinning is de begeerde tweede plek bijna veilig gesteld. Almkerk moet nog aan de bak. Trainer Vincent de Klerk ziet nog wel perspectief om de nacompetitie te halen. “Volgende week spelen we tegen directe concurrent Emplina. Wanneer we die winnen, zijn we bijna zeker van het spelen van de nacompetitie.” Wij hadden meer kansen, maar de bal kwam niet eens tussen de palen Toch vond De Klerk het een zure nederlaag. “WNC heeft in de eerste helft drie kansen gekregen, waarvan ze er twee inschoten. Wij hadden meer kansen, maar de bal kwam niet eens tussen de palen. Normaal scoren wij makkelijk, maar vandaag niet. Maar het is geen schande om hier te verliezen. Er winnen hier maar weinig ploegen. WNC speelt gewoon efficiënt voetbal.” WNC kwam na een kwartier op voorsprong. Matthijs ‘Ties’ van Gestel scoorde na een mooie combinatie met Steven van de Vreede. Almkerk op zoek naar gelijkmaker Almkerk ging hierna op zoek naar de gelijkmaker. Aanvoerder Jelle Stalenhoef was er het dichtst bij. Een schot van Lucas Ligtvoet werd geblokkeerd en in de rebound schoot Stalenhoef hoog over. Almkerk kreeg nog meer kansjes, maar na een half uur was het 2-0. Een strakke vrije trap van Michael Soepnel werd op rechts schitterend aangenomen door aanvoerder Kay van den Boogaard. Uit diens voorzet schoot Ritchie Zinga de bal onberispelijk in het dak van het doel. Geen rood maar geel Vijf minuten voor rust was er een opmerkelijk moment. De Waardenburgse keeper Jamil Kools werkte een bal verkeerd weg en kon ternauwernood de bal op het randje van het strafschopgebied vangen. Volgens de assistent-scheidsrechter was de bal buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter gaf de keeper geel, terwijl heel Almkerk om een rode kaart vroeg. De gegeven vrije trap van Steven Molenschot werd door Kools overgetikt. Hierna kregen Molenschot en Corné van Rosmalen nog kansen op de aansluitingstreffer. Maar ook deze gingen mis. Stoppen slaan door Almkerk begon de tweede helft voortvarend, maar dit leidde niet tot echte grote kansen. In de 55e minuut was het wel raak aan de andere kant. Na een fout in de Almkerkse verdediging kreeg Zinga vrije doortocht en ging alleen op de keeper af. Hij faalde niet en scoorde 3-0. Vijf minuten later moest WNC met tien man verder. Bij spits Mirel Ibrahimovic sloegen de stoppen door. Hij moest met rood van het veld na natrappen. Ondanks de man meer leidde dit niet tot grote kansen voor de gasten. In eerste instantie kwam Almkerk niet verder dan een schot van Van Rosmalen, dat op de doellijn werd gekeerd door Michael Soepnel. Toch kwam Almkerk zeven minuten voor tijd nog op 3-1. Een vrije trap werd door Danilo Kros binnen geschoten. Het stond als een huis Gelegenheidsaanvoerder Kay van den Boogaard van WNC (Nehemia Sanaky zat op de bank en viel in) was tevreden met deze uitslag. “Het gaat bij ons als eerste om het resultaat. Wij kwamen al vroeg op voorsprong en namen hierna weinig risico. Het was jammer van de rode kaart. Hierna probeerde Almkerk het via de lange bal. Maar het stond vandaag bij ons achterin als een huis met Roman, Michael, Melvin en Zain.

67x gelezen

Bloemkwekerij Kees de Jongh is Balsponsor van de wedstrijd WNC tegen Almkerk

3 mei 20:45  Hoofdsponsor en trouwe WNC supporter is de balsponsor van de wedstrijd WNC tegen Almkerk

35x gelezen

NIEUWSFLITS CLUB VAN HONDERD

23 april 21:45  NIEUWSFLITS CLUB VAN HONDERD Vrijdag 19 april jl. is er een leden bijeenkomst van de Club van Honderd gehouden. Er waren helaas maar 12 leden aanwezig. De aanwezige leden hebben besloten om de volgende uitgaven te gaan doen. * In de speeltuin voor de jeugd het zand vervangen door rubberen tegels. Het zand is in de loop der jaren vervuild en dient, voor de veiligheid van de kinderen, te worden vervangen door rubberen tegels. * Op 1 september 2025 bestaat WNC 75 jaar. Het voornemen is om WNC, ter ere van dit jubileum, nieuw kantinemeubilair te schenken. Het huidige meubilair is na 25 jaren intensief te zijn gebruikt aan vervanging toe. Om dit te kunnen realiseren wordt het restant van de gelden over 2023 en de gelden over 2024 en 2025 hiervoor gereserveerd. Deze twee uitgaven voldoen aan de doelstellingen van de Club van Honderd, namelijk ten behoeve van de jeugd en een verfraaiing van de accommodatie. Tijdens de bijeenkomst is door enkele leden de stagnering van het ledenaantal naar voren gebracht. De suggestie is gedaan om de lay out en het reglement van de Club van Honderd aan te passen. Te denken valt aan het aanpassen van de ledenkaartjes en wijzigingen aan te brengen in het lidmaatschap. Het bestuur gaat met de suggesties aan de slag. Het bestuur van de Club van Honderd.